Black Magic Women Festival

November 12-15, 2009

Het Black Magic Woman Festival 2009 is er een van vernieuwing en verrassingen. Met een basis bedrag uit het Amsterdamse Kunstenplan kan het Festival de komende jaren goed neergezet worden. Onze dank is groot aan de wethouder die de Magic van Black Artistic Women onderkent, Carolien Gehrels.

Met een nieuw gebouw kan het festival ‘staan als een huis’. Trots als we zijn op deze ontwikkelingen is het op zijn plaats om het trouwe Black Magic Woman publiek speciaal te noemen. Het publiek heeft ons gevolgd binnen het Stadsdeel Zuidoost en door heel Amsterdam op velerlei locaties. Zelfs toen de opening in de Meervaart was kwam het publiek trouw mee.

Nu kan het publiek zich laven aan de kunstuitingen die 4 dagen lang zullen klinken in de theaterzaal, de studio’s en de geheime gangen van het Bijlmer Parktheater. Zelfs een aantal samenwerkingspartners presenteren dit jaar hun programma in het Festival Centrum. Imagine IC en Centrum Beeldende Kunst Zuidoost konden de verleiding niet weerstaan. ZO! Cultuur heeft zelfs een doorlopend film programma gedurende het hele festival in een van de studio’s. En het Amsterdam Fringe Festival maakt een uitstapje naar de Bijlmer om de kruisbestuiving tussen de stadsdelen, maar ook internationaal, te stimuleren.

De grote opluchting is dat we met een volwaardige theaterzaal weer theater kunnen laten zien. Met deze zaal moeten er dan keuzes gemaakt worden. We hebben een monoloog van Adilah Barnes uit de Verenigde Staten over Black Magic Women en een dansvoorstelling van Kalpana Raghurahman met barata natyam en moderne dans. Er is muziek en de allereerste Black Magic Woman Literatuur Award wordt in de theaterzaal uitgereikt. Met gepaste bescheidenheid bieden wij u een keur aan artiesten en is ons doel om elk jaar weer een ieder te verrassen, te confronteren en te laten genieten van kunst en cultuur uit en voor de multiculturele samenleving.

De samenwerkingspartners dit jaar zijn: de Openbare Bibliotheek Bijlmercentrum, CBK Zuidoost, Imagine IC, ZO! Cultuur, Amsterdam Fringe Festival, MC met Hollandse Nieuwe en het ZID Theater.

Er is met plezier gewerkt aan het Black Magic Womanfestival nieuwe stijl: in een nieuw gebouw, met een nieuw logo en een nieuw team en met het thema NEW BEGINNINGS.

Namens het team van Krater Theater en het Bijlmer Parktheater wens ik u een vernieuwend festival toe.

Maureen Healy–Artistiek Leider

Get the latest news, view the program, contact the organizers for more information.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.