On the southwest coast of Sweden in Halmstad you can find a salon for Afro hair care. Fatou, originally from Gambia, owns and operates Coco’s:

Mitt namn är Fatou Jallow och jag öppnade min salong i Halmstad för snart 2 år sedan. Innan dess arbetade jag hemifrån. Min utbildning till frisöryrket började i hemlandet Gambia när jag var liten. I min kultur är det naturligt att man hjälps åt med varandras hår och på så sätt fick jag en gratis början till yrket. Jag valde senare att även utbilda mig i Frankrike och England. Där fick jag en bättre kunskap om olika produkter till afro- samt västerländskt hår. Mina erfarenheter som frisör har gett mig en insikt i hur olika våra hår är även om vi har liknande ursprung. Det betyder att man inte alltid kan använda samma produkter till alla. Det gäller att ta hänsyn till varje individ, dess ursprung och hårkvalitet…

So if you find yourself in Halmstad, perhpas you come to Tylosand in the summer to enjoy the beach, you have Coco’s for your hair care needs.

You may also like...

1 Comment

  1. trevligt att hitta dig här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.